Arrel de la web > Espais de treball > Espai de Solidaritat internacional i Migració

Espai de Solidaritat internacional i Migració

La globalització neoliberal històricament ha fomentat la desigualtat arreu del món. Per tant, és necessària una reacció urgent contra la pobresa i la fam per part de la comunitat internacional i la ciutadania. Desgraciadament, un dels grans problemes per avançar en la lluita contra la pobresa i les seves conseqüències és la falta de voluntat política.

Per aquest motiu es fa necessària l’existència d’un espai polític alternatiu que es comprometi de forma contundent amb aquesta lluita. Des de l’espai de treball de Solidaritat internacional volem caminar en aquesta direcció realitzant accions d’incidència política i treballant en xarxa amb la societat civil (del nord i del sud) i amb altres partits polítics afins a la nostra línea de treball. A més a més, també consideram essencial realitzar un treball de sensibilització de la ciutadania sobre temes relacionats amb la solidaritat internacional, la pau i la justícia social global.

“La pobresa no es una cosa natural. És creada per l’esser humà i pot ser vençuda i eradicada per les accions dels essers humans. Acabar amb la pobresa no es un gest de caritat. Es un acte de justícia. Es la protecció de un dret humà fonamental, el dret a la dignitat i a una vida decent. Mentre perduri la pobresa no hi haurà llibertat”

Nelson Mandela

Aquí teniu una sèrie d’articles interessants en aquesta mateixa web:
- Crisi de solidaritat per Carles Gonyalons
- La coalició PSM-IV-ExM es compromet a lluitar contra la pobresa al nord i al sud
-  INICIATIVAVERDS denuncia la debacle de les polítiques de cooperació per al desenvolupament
- Dia mundial contra la pobresa: cal justícia global i voluntat política
- Concentració contra la Pobresa
- La coalició PSM-IniciativaVerds-ExM proposa reducció dràstica del pressupost militar
- Una altra mesura possible contra la crisi econòmica: lluitar contra els paradisos fiscals